Nem lesznek rendőrök a foci-vb-n?

Országos sztrájkot helyezett kilátásba szerdán a világbajnokság idejére a brazil rendőrség.

BL
2014. 05. 08. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelnek. Egy nagyobb csoportjuk tüntetést tartott Rio de Janeiróban annál az épületnél, ahol Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány éppen a nemzeti válogatott világbajnoki keretét hirdette ki.

A rendőrszakszervezet vezetője, Andre Vaz de Mello azt hangoztatta, hogy amennyiben követeléseiknek nem sikerül érvényt szerezniük, a június 12-én kezdődő világbajnokság akár teljes időszakára, azaz nagyjából egy hónapra készek munkabeszüntetéseket tartani. Hozzátette, hogy már több határidőt szabtak a kormánynak elvárásaik teljesítésére, de mindeddig nem érkezett pozitív válasz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.