Shaw lesz a Premier League leggazdagabb tinije

Luke Shaw-ért 27 millió fontot kínál a Manchester United a Southamptonnek, s heti százezer fontot a srácnak.

Ch. Gáll András
2014. 05. 12. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luke Shaw valóságos csodagyerek. A Southampton-utánpótlás gyémántja 2012 januárjában, 16 évesen bemutatkozott a felnőtt csapatban FA-kupameccsen, mielőtt májusban megkötötte volna első profi szerződését. Ma már 58 Premier League-mérkőzés van a háta mögött, és idén március 5-én az angol felnőtt válogatottban is pályára lépett Dánia ellen.

Tudni kell róla, hogy Chelsea-szurkoló, ugyanakkor – bár a londoni Kékek és Manchester City is udvarol neki – minden bizonnyal a Manchester Unitedet választja. A Mirror és a Metro is azt jelenti, hogy a szerződés aláírása már csak formalitás, Shaw öt évre lesz a Vörös Ördögök játékosa, egy vagy két nappal azelőtt, hogy Louis van Gaal szerződtetését bejelentenék.
Shaw szerződtetése a világbajnokság előtt mindenképpen okos lépés a United, illetve vezérigazgatója, Ed Woodward részéről, hiszen egy esetleges jó brazíliai szereplés alaposan megemelhetné a fiatal játékos ázsióját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.