Spanyol világbajnokok igazoltak a Tisza partjára

Kétéves szerződést kötött a Pick Szeged José Manuel Sierrával és García Robledo Antonio Jesusszal.

TK
2014. 05. 08. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hosszú egyeztetések eredménye lett, hogy sikerült megállapodnunk a spanyol világbajnok, négyszeres BL-győztes kapussal, José Manuel Sierrával. Egy remek, rutinos hálóőrt sikerült megszereznünk, aki, úgy gondoljuk, komoly erőssége lesz a csapatunknak. Juan Carlos Pastor véleménye sokat jelentett, a Pick trénere jól ismeri Sierrát, aki 11 évig volt a játékosa Valladolidban. García Robledo szerződése lejárt a francia Paris Handball együttesénél. Vele és menedzserével is egyeztettünk, szimpatikus volt neki a Pick Szeged ajánlata, számára is döntő volt az a háttér, amit a klub biztosítani tud. Nem idegen helyre érkezik, hiszen játszott már Szegeden, kiemelte, hogy milyen csodálatos a Pick közönsége, ezt személyesen is megtapasztalta. Pastor mester munkásságát is ismeri, így örömmel írta alá a megállapodását” – nyilatkozta Szögi Nándor, a Pick Szeged klubmenedzsere a csapat honlapjának.

A spanyol kapus 1978. május 21-én született Spanyolországban, Andalúziában, Huelva tartományban, a 22 ezres lélekszámú Moguer nevű kisvárosban. 1986-tól 1996-ig volt az 1972-ben alapított CB Pedro Alonso Nino de Moguer kapusa. Ezután a világhírű FC Barcelona szerződtette. A katalán együttessel négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Majd Valladolidba igazolt, de egy év múlva már a Ciudad Realban védett. A 194 centiméter magas kapus ezután ismét Juan Carlos Pastor csapatát erősítette, 11 évet játszott a valladolidi csapatban.

A 2012–2013-as szezonban országot váltott, és lett az alaposan megerősödött Paris SG HB játékosa. 2013-ban világbajnoki aranyat szerzett a spanyol válogatottal, idén bronzérmes volt a dániai Eb-n, ahol 81 lövésből 33-at hárított, ez 39,3 százalékos mutató. Hazájában ötször volt bajnok, míg Franciaországban egyszer lett aranyérmes. Juan Carlos Pastorral 2009-ben megnyerte a KEK-et.

A spanyol átlövő 1984. március 6-án született a katalán Llagosta nevű településen. Első klubjában, a BM Granollersben 2003–2011-ig játszott. Ezután egy idényt szerepelt az Ademar León együttesében – a spanyol csapattal járt Szegeden is, ahol nyolc gólt lőtt –, pályára lépett a BL csoportkörében.

A leóni időszak után 2012-ben szerződött külföldre, a francia Paris Handball ajánlatát fogadta el. Az idei szezonban a Bajnokok Ligájában 32 gólt szerzett a balátlövő. A spanyol válogatottban 35 meccsen eddig 64 gólt szerzett. 2013-ban világbajnok lett, 2014-ben pedig Európa-bajnoki bronzérmes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.