Százhétszer volt válogatott, de többet nem lesz

Roy Hodgson szövetségi kapitány úgy döntött, Ashley Cole már az angol világbajnoki csapatban sem kap helyet.

Deák
2014. 05. 12. 10:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ashley Cole-t először Sven-Göran Eriksson, az angolok akkori svéd szövetségi kapitánya állította be a háromoroszlános gárdába 2001. március 28-án Albánia ellen. Azóta összesen 107-szer húzhatta fel a nemzeti mezt, ezzel ő az angol válogatott legtöbbszörös színes bőrű válogatott játékosa, valamint a legtöbb válogatottsággal rendelkezdő szélső hátvéd. Az édesapja révén barbadosi származású balhátvéd részt vett a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es világ-, valamint a 2004-es és 2012-es Európa-bajnokságon, közben az Arsenallal (két bajnoki cím, három FA-kupadiadal, BL-döntő), majd 2006-tól a Chelsea-vel (bajnoki cím, négy FA-kupadiadal, BL-győzelem és -döntő) aratott klubsikereket.

Ám az utóbbi időben már nem számított stabil kezdőembernek a londoni kékeknél, helyette többnyire a spanyol Cesar Azpilicuetát játszatta José Mourinho vezetőedző. Ebben a szezonban csak a meccsek nagyjából a felén (17) kapott szerepet, másik 17-en a kispadot koptatta. Roy Hodgson szövetségi kapitány pedig a kevés játéklehetőség és Cole életkora miatt úgy döntött, nem viszi el az idei brazíliai világbajnokságra.

– Kaptam egy hívást Roytól, és egyetértettünk abban, hogy a válogatottban a fiataloknak kell helyet biztosítani. Nagy csapatunk van, melyet egy nagy edző irányít. Azt kívánom nekik, hogy sikeresek legyenek, igazi szurkoló leszek. Köszönet mindenért – utalt Cole a szakvezetővel folytatott beszélgetésére és világította meg egyben döntésének hátterét Twitter-oldalán.

– A sok nehéz döntés közül, melyet a válogatottal kapcsolatban meg kellett hoznom, az egyik legnehezebb az volt, hogy Ashley-t nem jelölöm a világbajnokságra” – idézte Roy Hodgsont az angol szövetség (FA) honlapja. A kapitány hozzátette: számára a döntése meghozatala után a legfontosabb az volt, hogy erről személyesen és időben tájékoztassa az érintettet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.