Szivics olyat tett Diósgyőrben, amire 34 éve nem volt példa

A Diósgyőr labdarúgócsapata története során először hódította el a Ligakupát.

KA
2014. 05. 13. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A varázslatos hangulatot teremtő miskolci szurkolók előtt óvatosan kezdtek a csapatok, ennek ellenére a Diósgyőr Futács Márkó sarkazása után Zoran Kostic góljával vezetéshez jutott, sőt rögtön meg is duplázta az előnyét, mert Futács is betalált. A biztos vezetés birtokában kissé visszaállt a Diósgyőr, de gyors ellentámadásai veszélyesek voltak, ilyenből akár újabb gólt is szerezhetett volna.

A fordulást követően a Videoton mindent megtett az egyenlítésért, nagy lendülettel és elszántsággal küzdött, és több nagy helyzet után, bő húsz perccel a meccs vége előtt Juhász Roland szépített. A hajrában mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de mindkét kapus állta a rohamokat, így nem született újabb gól.

A diósgyőriek sikerükkel 15 millió forintos pénzjutalomban részesültek, míg a negyedik végső sikerükre hajtó, de végül vesztes székesfehérváriak hatmillióval gazdagodtak. A piros-fehérek 1980 óta első trófeájukat nyerték. Jövő vasárnap a miskolciak az Újpesttel mérkőznek a Magyar Kupáért a Puskás Ferenc Stadionban.

A Videoton ezzel szemben nagy reményekkel kezdte a szezont, a bajnoki címért hajtott, de végül nem csak erről, de a kupagyőzelemről és a Ligakupa-diadalról is lemaradt.

Ligakupa, döntő:
Diósgyőri VTK–Videoton FC 2–1 (2–0)
Miskolc, 6000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Kostic (8.), Futács (12.), illetve Juhász (69.)
sárga lap: Husic (83.), Rados (86.), illetve Nikolics (24.), Gomes (63.), Zé Luís (89.), Juhász (91.)

Diósgyőri VTK:
Rados – Vadász, William Alves, Debreceni, Husic – Gosztonyi (Batioja, 79.), Kádár (Grumic, a szünetben), Elek Á., Kostic – Futács, Bacsa (Barczi, 93.)

Videoton FC:
Calatayud – Vinícius, Caneira (Nildo Petrolina, a szünetben), Juhász, Stopira – Oliveira, Sándor Gy., Gomes, Álvarez (Haraszti, 71.) – Zé Luís, Nikolics

A Ligakupa eddigi győztesei:
2008: Fehérvár FC
2009: Fehérvár FC
2010: Debreceni VSC
2011: Paksi FC
2012: Videoton FC
2013: Ferencváros
2014: Diósgyőri VTK

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.