Torinói Európa-liga-finálé a Juventus nélkül?

A Juventus a benficás Pérez eltiltásáért lobbizott, a Valencia pedig saját csatára, Alcácer felmentéséért.

Ch. Gáll András
2014. 05. 01. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután vasárnap félmilliós tömeg ünnepelte Lisszabon utcáin a Benfica 33. portugál bajnoki címét – 2010 óta az elsőt –, a Sasok arra készülnek, hogy bejussanak az Európa-liga döntőjébe. Egy hete 2-1-re legyőzték a Juventust az elődöntő első mérkőzésén, és Jorge Jesus, a portugálok 59 éves mestere – ravasz, dörzsölt róka módjára – a mai visszavágó előtt megpróbálja az ellenfél vállaira rakni a terhet.

– A Juventuson van a nagyobb nyomás, május 14-én Torinóban rendezik a döntőt, óriási blamázs lenne, ha a házigazda nem lenne ott a döntőben. Minden esélyünk megvan a továbbjutásra, nincs más dolgunk, mint megismételni múltkori teljesítményünket – mondta a retrofrizurás, ősz mester.

Kollégája, Antonio Conte – Vincze István egykori leccei csapattársa – nyugodtan várja a csatát, de azért biztosra akarnak menni az olaszok: feljelentették az UEFA-nál Enzo Pérezt, a Benfica játékosát, amiért az vérző sebet okozott Giorgio Chiellininek. Eredetileg május 15-re tette az UEFA az ügy tárgyalását, ám váratlanul előrehozták. Végül a feljelentés nem ért célt, az UEFA nem bántotta Pérezt.

– Nyilvánvaló, hogy az UEFA a Juventus döntőbe jutásában érdekelt. Fontos a házigazda részvétele a torinói fináléban – fogalmazta meg az összeesküvés-elméletet Joao Gabriel, a Benfica kommunikációs igazgatója.

A Valencia–Sevilla spanyol házi elődöntő sem nélkülözi a pikáns vonatkozásokat. A sevillai mérkőzésen, amelyet 2-0-ra megnyert a hazai csapat, Paco Alcácer, a vendégek csatára egy olyan megmozdulásért kapott sárgát – és emiatt eltiltást –, amikor hozzá sem ért a „nagyhalállal” elterülő Beto kapushoz. A Valencia az eltiltás eltörléséért folyamodott az UEFA-hoz, mivel Alcácerre nagy szüksége lenne. Az európai szövetség azonban szőrösszívűnek bizonyult, és – jóllehet teljesen jogos volt a Valencia fellebbezése – elvetette a kérelmet.

Európa-liga elődöntő, visszavágók, csütörtök, 21.05
Juventus–Benfica (Story 4, első meccs: 1-2), Valencia–Sevilla (DigiSport1, 0-2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.