Várja a Neptun-kút az Atlético fiesztáját

Ha vasárnap este győz az Atlético, a Barcelona pedig nem, kezdődhet a féktelen ünneplés a Neptun-kútnál.

Ch. Gáll András
2014. 05. 11. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség számít arra, hogy esetleg már a 37. fordulóban bajnokavatás lesz, és ezért kordonráccsal vette körül a madridi Neptun-kutat. Rendszerint itt ünnepli az Atlético Madrid szurkolótábora, ha a csapat megnyer valamit. Tavaly ugyanitt szabadult el a pokol – s került piros-fehér sál a tenger istenének nyakába –, amikor az Atletí megnyerte a Király Kupát.

Ahhoz, hogy elárassza a tömeg a Fuente de Neptuno környékét a Paseo del Pradón, a világhírű Prado múzeum sarkánál, nem kell más, mint hogy az Atlético megverje a Málagát a Vicente Calderón-stadionban, a Barca pedig ne nyerjen Elchében.

Ha viszont nem nő nagyobbra a különbség a két csapat között, mint a jelenlegi három pont, akkor a döntés egy héttel eltolódik, a 38. forduló szuperrangadójára, amelyen a Barca az Atléticót fogadja a Nou Campban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.