Veszélyben Di María vb-je, túlhajszolt a Madrid

Fatális valladolidi Real-botlás: nemcsak két pontot vesztettek el, hanem Ronaldót, Di Maríát és Pepét is.

Ch. Gáll András
2014. 05. 08. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xabi Alonso, aki sárga lapjai miatt már amúgy is lemarad a május 24-i, lisszaboni Bajnokok Ligája-döntőről, roppant dühösen vette tudomásul a Real Madrid valladolidi pontvesztését, amellyel a fővárosiak minden bizonnyal elbukták a bajnoki címet. „1-0-s vezetésünk után megelégedtünk az eredménnyel, őrizni próbáltuk az előnyt, és magunkra húztuk az ellenfelet. Ez lett belőle!” – dohogott.

Carlo Ancelotti, a vendégek edzője nem hibáztatja játékosait. „A mentális fáradtság vett erőt a csapaton, szó sem volt arról, hogy őrizni akartuk az eredményt.” Ami azt illeti, brutális idény vége felé jár a Madrid: eddig 58 tétmeccs tavaly augusztus vége óta, s még hátravan két bajnoki, valamint a BL-döntő.

A gyilkos szezon nyomait már magán viseli a keret. Gareth Bale nem is játszott a Zorrillában, Carvajal sem, Jese már korábban kidőlt az egész szezonra, Khedira most tér vissza, már ott ült a kispadon.

Cristiano Ronaldo a 8. percben kezdte húzni a lábát, és a 10. percben Ancelotti le is cserélte sztárjátékosát, Ronaldo dühében öklével rávágott a kispad tetejére:

Az első diagnózis: izomfáradtság a bal combjában, ugyanott, ahol április 2-án a sérülést szenvedte, ami miatt két hetet ki kellett hagynia. Ronaldo már a meccs előtt panaszkodott Ancelottinak, hogy érzi a combját, ennek ellenére ragaszkodott hozzá, hogy játsszon – ő ugyanis nem szeret „lógni”, ráadásul az európai Aranycipőért és a Pichichi-trófeáért is versenyben van 31 góljával. (Luis Suáreznek ugyanennyi van, Lionel Messi 28 góllal üldözi, Diego Costa 27-tel.)

Di María is megsérült – lovaglóizom-húzódás –, sőt Pepe is, az ő esetük már súlyosabb, az első vizsgálatok valószínűsítik, hogy távol kell maradniuk a BL-döntőtől. Sőt, talán még a világbajnokságtól is, ami súlyos csapás lenne az argentin és a portugál válogatottnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.