Visszavonul az Inter legendája

„Úgy érzem, most jött el az idő” – nyilatkozta a 40 éves Javier Zanetti.

BL
2014. 05. 06. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy érzem, most jött el az idő. A tavalyi sérülésem után még mindenképpen be akartam bizonyítani, hogy vissza tudok térni, ez sikerült” – nyilatkozta kedden az argentin La Nacion című lapnak a legendás szélső hátvéd, aki alig több mint egy éve szenvedett Achilles-ín-szakadást, amely után felépült és a mostani szezonban tíz olasz bajnoki mérkőzésen szerepelt.

Zanetti az argentin Talleresben kezdte profi pályafutását, majd a Banfieldhez igazolt, ahonnan 1995-ben szerződött az Internazionaléhoz. A milánói klubban több mint 850 mérkőzést játszott, ezen belül 613 bajnok meccset, ennél hosszabb szériával egy csapatnál csak Paolo Maldini rendelkezik Olaszországban. A kiváló védő az Interrel ötször nyert bajnokságot és négyszer Olasz Kupát, valamint az UEFA Kupában, a Bajnokok Ligájában és klubvilágbajnokságon is csúcsra ért a gárdával.

Az argentin válogatottban 145-ször lépett pályára úgy, hogy a 2006-os és a 2010-es világbajnoki csapatból is kimaradt. Mellőzése mindkétszer komoly felháborodást váltott ki hazájában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.