Tizenegyesek okozták a Fradi vesztét

Csupán 20 percig volt valós esélye az FTC-nek a visszavágón, majd egy újabb tizenegyes megpecsételte sorsát.

Schleinig Ádám
2014. 07. 25. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy héttel ezelőtti kilátástalan produkció után egy reménye lehetett a Ferencvárosnak, mégpedig az, hogy a tízévnyi légióskodásból hazatérő Gera Zoltán megvillantja zsenialitását. A mérkőzésen aztán igazolódott is a tétel, hiszen a magyar csapatból egyedül tőle láthattunk váratlan, európai szintű futballra emlékeztető megoldásokat. 20 percig még úgy is érezhettük, egy-egy villanással számunkra kedvezően alakulhat a mérkőzés, ám akkor egy szabályos becsúszás után Mateos támaszkodó keze alá szorult a labda. A látszólag vétlen szituációban a játékvezető tizenegyest ítélt (csakúgy mint az első mérkőzésen), Krstanovic pedig magabiztosan váltotta gólra a semmiből jövő ajándékot.

Érezhető volt, eldőlt a párharc, hisz a továbbjutáshoz már három gól kellett volna attól a Fraditól, amelynek a két meccs tekintetében 132 perc kellett az első kaput eltaláló lövéshez Ráadásképp ekkor összesítésben már 4 gól hibádzott, miután Samardzic bólintott a hálóba egy szögletet követően. Az addig lelkesen, teli torokból szurkoló hazai kemény mag számára ez volt az utolsó korty, a tábor talán még sosem látható módon az első félidő 40. percében egységesen hátraarcot fújt s kivonult a stadionból. Ezzel egyszerre tüntetve a csapat teljesítménye, s talán még inkább Kubatov Gábor intézkedései ellen.

Szomorú képet festett a lelátó a második játékrészben, furcsa volt egyetlen „hajrá, Fradi” nélkül nézni a maradék 45 percet. A jövőre nézve félve kérdezhetjük, a Groupama Arénában vajon melyik félidei hangulat lesz a megszokott? Hogy nem síri csendben folyt a mérkőzés, azt a több száz horvát szurkolónak köszönhettük, akik kedvükre varázsoltak hazai pályát kedvenceiknek.

Reménykedtünk benne, hogy nem így lesz, ám végül az est egyetlen pozitívumának Gera Zoltán pályára lépését említhetjük. A Mágikus Magyar a 61. minutumban hagyta el a játékteret a stadionban maradó nézők vastapsa közepette, helyére Böde Dániel szállt. S ha már így tett, gyönyörű szóló után harcolt ki büntetőt, melyet Ugrai váltott gólra. Szépségtapasznak feljegyezhetjük, ám ennél több jelentősége nincs.

Ugyan az FTC a visszavágón egyenrangú ellenfele volt a Rijekának, a két mérkőzés tükrében sajnos a 3–1-es összesítés rá nézve hízelgő. Így a Fradi ezúttal az Európa-liga második selejtezőkörében búcsúzott a nemzetközi porondtól, valamint az álomtól, miszerint új stadionjában vívhatja majd meg a csoportkör küzdelmeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.