Pénteken kezd amerikai hódításba a magyar bunyós

Pénteken éjjel a nevadai Fallonban bemutatkozik amerikai ringben is feltörekvő ökölvívónk, Nemesapáti Norbert.

Deák Zsigmond
2014. 08. 07. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hibátlan mérlegű (14-0-0, 13 KO/TKO) 18 esztendős budapesti versenyző június közepén kötött három éves szerződést az egyik ismert amerikai promóciós irodával, a DiBella Entertainmenttel, így jöhetett létre az első tengerentúli küzdelme, melynek során a nagyközépsúlyú (76,2 kg) tehetség a Puerto Ricó-i származású Jason Escalerával (14-2-1; 12 KO/TKO) méri össze erejét.

Nemesapáti, és nevelőedzője, Feja Tibor közel két hete Las Vegasban tartózkodik, ahol a világsztár Floyd Mayweather Jr. privát edzőtermében készülnek. „Ma már azt mondhatjuk, hogy az átállás tökéletesen alakult. Nem is az időeltolódás okozott nehézséget, hanem az itteni levegőhöz és hőmérséklethez való akklimatizáció” – fogalmazott Feja Tibor, a bokszoló mellett menedzserként is tevékenykedő szakember.

„Fantasztikus dolog, hogy kissrácként egy álom valóra válik” – jelentette ki Nemesapáti Norbert. „Bő fél éven belül a második olyan helyen járok, járunk, ahol világklasszisok edzenek. És tudom, hogy otthonról milyen nehéz kitörni, és eljutni ide. Előbb Freddie Roach terme Los Angelesben, most pedig a Maywether Gym Las Vegasban Élvezem minden másodpercét ennek a közegnek, ráadásul hamar befogadtak itt is.”
Az ellenféllel, és a pénteki mérkőzéssel kapcsolatban Nemesapáti a következőket mondta. „Escalera jön előre, mint a mérgezett egér, és ezt imádom. Nem kell majd keresnem a ringben, hanem találkozunk középen, és harcolni fogunk tetőtől talpig. Szeretem az ilyen típusú harcokat. Ez a küzdelem a kezdő gongszótól kezdve izgalmas lesz.”

Nemesapáti mindössze 16 évesen debütált a profik között, méghozzá egy négymenetes, pontozásos győzelemmel. Azóta 13 alkalommal lépett szorítóba, és minden meccsét kiütéssel abszolválta. A nemzetközi szaksajtó a magyar bokszolónak szegezte a kérdést, hogy meglesz-e a 14. kiütéses győzelem: „Igen, ez a terv!” – válaszolt Norbi. Gyorsan felfigyeltek rá a tengerentúlon, talán a reméltnél is hamarabb. „Ez egy valóra vált álom, hogy az USA-ban, ráadásul az ESPN kamerái előtt debütálhatok. Nagyon hálás vagyok, hogy Lou DiBella biztosította nekem ezt a lehetőséget, ám ez csak a kezdet. Úgy érzem, hogy Lou és a csapatom elhozza nekem a világbajnok címmérkőzést három éven belül. Én vagyok a nagyközépsúly jelene és jövője, s ezt mindenki meg fogja látni péntek este.”

Az amerikai gálát Magyarországon a Digisport2 csatorna élőben sugározza, így a hazai bokszrajongók sem maradnak le Nemesapáti Norbert tengerentúli bemutatkozásáról.

Rövid ízelítő Nemesapátitól, amikor a budapesti Lurdy Házban megszerezte a WBC világszervezet nagyközépsúlyú ifjúsági vb-övét:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.