Pólós vereség, tragikus utolsó negyeddel

Női pólósaink úgy kaptak ki 10-7-re Ausztráliától a világkupa-rajton, hogy a záró negyedet 4-0-ra bukták el.

Ch. Gáll András
2014. 08. 12. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt csütörtökön, a szentesi uszoda avatóján női pólósaink 12-5-re legyalulták az ausztrálokat, de Merész András szövetségi kapitány nem lihegte túl a gólzáporos sikert, röviddel később kijelentette: ez a meccs már történelem. Igaza volt. Miként történelem az is, hogy lányaink az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló világkupa első napján ismét az ausztrálokkal találkoztak, ám ezúttal 10-7-re kikaptak. Egy héten belül plusz hétről mínusz három; ilyen a pólóban, különösen a női szakágban megesik. Ám az, hogy együttesünk három negyed után még 7-6-ra vezetett, és az utolsó játékrészt 4-0-ra elajándékozta, már ritkább.

Azt sajnos nem állíthatjuk, hogy példa nélküli, hiszen a tavalyi, barcelonai világbajnokság elődöntőjében válogatottunk a házigazda spanyoloktól is elhúzott 12-9-re, mégis alulmaradt, 13-12 arányban. Az egy évvel ezelőtti 0-4-es „hajrá” tehát ismét kísértett, de ezúttal csak egy csata veszett el 10-7-re, a háború még nem. Már csak a faramuci lebonyolítás és a vk-mezőny miatt sem. A csoportkör után ugyanis senki sem búcsúzik, mindenki a kieséses rendszerű negyeddöntőben folytathatja, az elsők a negyedikekkel, a másodikok a harmadikokkal mérkőznek keresztbe. Mivel a mi négyesünkben még az Egyesült Államok és a Dél-Afrikai Köztársaság alakulata kapott helyet, utóbbi csapat a negyedik helyet szinte bizonyosan kibérelte. A másik kvartettben Spanyolország, Oroszország, Kína és Szingapúr küzd, bár a miniállam válogatottja kapcsán ez bizonyára túlzó kifejezés.

A mieink szerdán bizonyosan legyőzik az afrikaiakat, majd az amerikaiak ellen dőlhet el, hogy a csoport második vagy harmadik helyén zárnak, ettől függően negyeddöntőzhetnek a spanyolokkal, az oroszokkal vagy a kínaiakkal. Közülük is bárkit megverhetnek; bár 0-4-es zárással valószínűleg senkit sem. De remélhetőleg az éves kontingenst Ausztrália ellen kimerítettük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.