Ahol bajnokaink bukfenceztek

Pars Krisztián, Dombi Rudolf és Csernoviczki Éva nevét is felújított tornacsarnok viseli.

2014. 09. 04. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombathelyen a Bercsényi Miklós Általános Iskola tornacsarnoka több mint 800 ezer, Budapesten az újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola tornacsarnoka több mint 700 ezer, Tatabányán a Bárdos László Gimnázium tornacsarnoka csaknem egymillió forintból szépült meg a Mi iskolánk bajnoka elnevezésű program keretében az elmúlt hetekben. Történt mindez a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arany fokozatú támogatójának, a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár 2,5 millió forintos felajánlásának köszönhetően. A renoválási és sportnépszerűsítő program a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére, a MOB szakmai támogatásával és felügyeletével valósult meg. A felújítások során több mint 4100 négyzetméter felület szépülhetett meg.

„Minden olyan programban örömmel veszünk részt, amely elősegíti, hogy a magyar sport hosszú távon megőrizze versenyképességét, és megtiszteltetés, hogy mindezt arany fokozatú támogatónkkal, a Poli-Farbe-bal együtt valósíthattuk meg” – emelte ki az együttműködés kapcsán Szabó Bence, a MOB főtitkára. – Minden fórumon hangsúlyozzuk, hogy sikeres utánpótlás nélkül nincs sikeres versenysport. Kizárólag kiemelkedő képességű fiatalokból lesznek olyan bajnokok, olyan hatalmas sportemberek, mint Csernoviczki Éva, Dombi Rudolf és Pars Krisztián. Velük kapcsolatban kivétel nélkül elmondható, hogy nem csupán sportolóként, de magánemberként is példaképek, és biztosra veszem, hogy az ő sikereiket látva sok gyerek vélekedik úgy már most, hogy érdemes keményen dolgozni napról napra” – emelte ki a kardvívóként kétszeres olimpiai bajnok Szabó Bence.

„Az MDSZ küldetésének tekinti, hogy a testmozgás minden gyermek életének részévé váljon, s egészséges nemzedékek nőjenek fel. A testnevelésóra, és így a tornaterem ennek egyik elsődleges színtere. Bízunk abban, hogy a jobb feltételek még inkább hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapos testnevelés lehetőséget nyújtson arra, hogy minden gyerek mindennap mozoghasson. És ki tudja? Lehet, hogy a Mi iskolánk bajnokáról elnevezett tornatermekben már ma a jövő bajnokai sportolnak” – mondta Balogh Gábor, a programot kezdeményező Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

Csernoviczki Éva nyolc évig járt a Bárdos László Gimnáziumba, no nem azért, mert mindent osztályt ismételnie kellett. „Nyolcosztályos gimibe jártam, szép emlékek fűznek hozzá, és természetesen a testnevelésórákhoz is, bár volt nagyon szigorú tanárnőnk is. Legjobban focizni szerettem, és mondhatom, hogy jó is voltam benne. A csarnoknak már időszerű volt a felújítása, és tényleg nagyon szép lett. Egyébként az iskolámmal nem szakadt meg a kapcsolatom, az olimpia előtt tartottam itt dzsúdóbemutatót, és az olimpia után is meghívtak, jövőre pedig tízéves osztálytalálkozónk lesz, arról sem hiányozhatok” – árulta el érdeklődésünkre a londoni ötkarikás játékokon bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozónk, aki legközelebb október végén az Abu-Dzabi Grand Slam-tornán méreti meg magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.