Angol ellencsapás Svájcban

Danny Welbeck duplájával 2-0-s vendéggyőzelem

2014. 09. 09. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feledjük a múltat: Svájc volt a mérkőzés esélyese. Az alpesi csapat nyolcaddöntőt játszott a vb-n – igaz, ott pechesen kikapott Argentínától, s kilencedik a világranglistán –, miközben a \"tanítómesterek\" már a csoportból kizuhantak, s a FIFA csak huszadikként jegyzi őket.

Ám Svájc hiába uralta a találkozót kilencven percen keresztül, képtelen volt feltörni az angol védelmet. S elegendő volt két kihagyás, ami az angolok kíméletlenül kihasználtak.

Mindkét találat remekbe szabott, a saját térfélről indított kontrából született. Az első különösen tanítani való. Rooney nyargalt végig a pályán a labdával, a tizenhatoshoz érve balra passzolt Sterlinghez, aki kapásból centerezett, Welbeck pedig pontosan érkezett.

Az angol válogatottból hiányzott az elmúlt évtizedet meghatározó két veterán, Steveb Gerrard és Frank Lampard, Roy Hodgson több fiatalnak adott lehetőséget, Fabian Delph, az Aston Villa középpályása például ezen a találkozón debütált a válogatottban.

„Jó úton járunk. Előzetesen az egy ponttal is elégedettek lettünk volna, de jól játszottunk, megérdemeltük a győzelmet” – jelentette ki a szövetségi kapitány. Akit a hétfő esti meccs igazolt azután, hogy a bírálatok dacára nem mondott le a világbajnokság után.

A meccs hőse természetesen Welbeck volt, aki szerényen azt mondta, nem volt nehéz dolga, mindkét gólja előtt kiválóan szolgálták ki a társai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.