Blatter újra FIFA-elnök lenne

Joseph Blatter már ötödik alkalommal pályázik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöki posztjára.

WL
2014. 09. 08. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 78 éves svájci sportdiplomata, aki 1998 óta irányítja a FIFA-t, hétfőn azt is közölte, a FIFA végrehajtó bizottságának szeptember 25–26-i ülésén jelentkezik hivatalosan.

Amikor 2011-ben ismét őt választották a FIFA első emberének, akkor azt mondta, minden bizonnyal ez lesz az utolsó elnöki ciklusa. Ezen elképzelésén változtatott és ismét kandidál a posztra.

Sajtóértesülések szerint Blatter azért érezheti úgy, hogy komoly esélyei vannak egy újabb négyéves ciklus elnyerésére a 2015. májusi választáson, mert a nyári, brazíliai világbajnokságot a nehézségek ellenére sikeresen megrendezték, továbbá Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke végül nem indul ellene.

A FIFA-elnökségre eddig egyetlen hivatalos jelölt a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkárhelyettese és nemzetközi igazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.