Cristiano Ronaldo visszatér az Old Traffordra

55 millió fontért vásárolja vissza a Manchester United.

Ch. Gáll András
2014. 09. 09. 3:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo 2003 és 2009 között már volt a Manchester United labdarúgója, s a kétszeres aranylabdás portugál – aki első ilyen díját még a MU játékosaként nyerte el 2008-ban – a mai napig őrzi kedvenceként szívében az angol klubot. Igaz ugyan, hogy 2009 óta, amióta a Real Madrid játékosa, 250 mérkőzésen 255 gólt szerzett, de csak egyszer tudta bajnoki címre vezetni a királyiakat (no meg idén szerepe volt a Bajnokok Ligája serlegének elhódításában), s nemrégiben kijelentette, hogy fog ő még az Old Traffordon futballozni.

És nem ellenfélként

Persze visszatérésének van egy feltétele: az, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában induljon az idén David Moyesszal a Premier League-ben csak hetedik helyen végző Manchester United. Ennek elérése érdekében Van Gaal mintegy 150 millió fontot költött ezen a nyáron, és leigazolta Di Maríát, Ander Herrerát, Daley Blindet, előtte Luke Shaw-t, kölcsön vette Radamel Falcaót.

A Caughtoffside.com internetes lap úgy tudja, Ed Woodward, a ManUnited ügyvezetője mintegy 55 millió fontot (70 millió euró) szán a jövő nyáron már 30 éves Ronaldo visszavásárlására. A pénz megvan – Van Gaal idei horribilis költekezése ellenére –, méghozzá alapvetően a tíz évre 750 millió fontot a konyhára hozó Adidas-megaszerződésnek köszönhetően. Nem beszélve arról: Manchesterben kiszámították, hogy Ronaldo visszatérése a mezeladásokkal bőségesen behozná az árát.

A honlap úgy tudja, Ronaldo némiképp nehezményezi, hogy Gareth Bale, James Rodríguez és Toni Kroos leszerződtetésével a korábbinál kevesebb reflektorfény hullik rá. S ha mindez nem lenne elég a klubcseréhez, bevetik az Old Traffordon a csodafegyvert is, Sir Alex Fergusont. A legendás menedzsert apjaként tiszteli Ronaldo, s aligha kétséges, hogy nem fog tudni ellenállni a nagy öreg rábeszélőképességének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.