Csányi mondatai Pintér Attila menesztését vetítik előre

Szakemberekkel, játékosokkal konzultálna az MLSZ-elnök a kapitány sorsát illetően. Talán már az utódját keresi?

GB
2014. 09. 08. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Prima Primissima Díj hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, személyesen csalódást okozott számára a mérkőzés, de meghallgatja a szakemberek értékelését is.

Hozzátette: „még nem ment el a hajó”, azzal együtt, hogy nehezen pótolható három pontot veszített el a válogatott. Jelezte: nincs sok idő a változtatásra, hiszen rövidesen Bukarestben, majd a Feröer szigeteken játszik selejtezőt a csapat.

Csányi Sándor kiemelte, kivételes hangulatban került sor az első selejtezőmérkőzésre az FTC új stadionjában 20 ezer néző előtt, és a közönség sokkal többet érdemelt volna, mint amit kapott. A Pintér Attila szövetségi kapitány sorsára vonatkozó kérdésre így válaszolt: ez alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

Az MLSZ elnök hangsúlyozta: a legjobban az zavarta, hogy az első félidőben nagyon passzívan játszott a válogatott, egy olyan csapat ellen, mint az északír, sokkal bátrabban kellett volna pályára lépni.

Az MLSZ-elnöke egyetlen mondatával sem állt ki Pintér Attila mellett, miközben korábban végig azt hangoztatta, hogy a kapitány által kijelölt úton kell haladnia a válogatottnak. Az, hogy nem Pintérrel, hanem szakemberekkel kívánja megbeszélni a vesztes Eb-selejtező tanulságait, sőt a játékosokkal kíván konzultálni a tréner jövőjét illetően, egyértelműen azt sugallja, hogy nem bízik a szövetségi kapitányban, esetleg már az utódját keresi.

A magyar–északír meccs összefoglalóját ide kattintva olvashatja. A percről percre tudósítást itt keresse.

A magyarok október 11-én Bukarestben, három nappal később Torshavnban lépnek pályára Eb-selejtezőn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.