Federer 0–2-ről, meccslabdákról támadt fel

2011 után újra elődöntőbe jutott az ötszörös győztes Roger Federer az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután 0–2-es állásból, két meccslabdát hárítva felülmúlta Gael Monfilst.

Deák Zsigmond
2014. 09. 05. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gael Monfils hétfőn ünnepelte a 28. születésnapját, s önmagát is megajándékozta azzal, hogy játszmaveszteség nélkül robogott be a US Open férfiegyesének negyeddöntőjébe, pályafutása során 2010 után másodszor. S itt sem akart megállni a színes bőrű, laza mozgású francia, hiszen gyakorlatilag állva hagyta a hatodik itteni diadalára hajtó Roger Federert. Egy és negyedóra alatt elhúzott 2–0-ra, érett a torna egyik nagy meglepetése, s az ő harmadik győzelme a svájci klasszis ellen.

Ám Federer nem azért nyert rekordnak számító 17 Grand Slam-tornát, hogy most megadja magát. Rájött arra, hogy azt kell bevetnie, ami korábban már bejött: az előző meccsén nagyszerűen működő hálózást. Akkor 52 kísérletéből 35 pontot termelt, most 74-szer robogott előre, s 53-szor elégedetten térhetett vissza az alapvonalhoz. Ettől függetlenül Monfils nem hagyta magát, a negyedik szettben, 5:4-nél két meccslabdához jutott, ám riválisa legendás tenyereseit előrántva hárította a veszélyt, s ezzel megtörte a francia ellenállást.

A csata összesen 3 óra 20 percig tartott, Federer az elődöntőben a cseh Tomas Berdychen simán túljutó horvát szervakirállyal, Marin Ciliccsel találkozik. „Őszintén szólva egy pillanatig sem gondoltam, hogy Gael nyerhet ellenem, a legfontosabb pillanatokban is csak a következő labdára koncentráltam” – árulta el a titkát a győztes. Ja, ha ilyen könnyű

Férfi egyes, negyeddöntők:
Federer (svájci, 2.) – Monfils (francia, 20.) 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2
Cilic (horvát, 14.) – Berdych (cseh, 6.) 6:2, 6:4, 7:6.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.