Fehérvárra jön a Real Madrid

A világ egyik legjobb kosárlabdacsapata az Alba Fehérvárral játszik bemutató mérkőzést október 8-án 19 órakor.

TK
2014. 09. 09. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: a világ egyik legjobb kosárlabdacsapatáról van szó, ezért nagy megtiszteltetés Székesfehérvárnak, hogy élőben láthatók lesznek a Real sztárjai. Megjegyezte, hogy a spanyol klub játékosainak nagy része jelenleg a világbajnokságon pattogtat, és nagy valószínűséggel mindegyikük éremért fog játszani a hátralévő meccseken. Reményét fejezte ki, hogy az október 8-i találkozó fontos állomása lesz a magyar kosárlabda fejlődésének.

Úgy vélte, hogy a mérkőzés megszervezésében döntő érdeme volt a Szent István-utánpótlás-kosárlabdatornának, amelyen mindkét alkalommal részt vettek a spanyol sztárklub fiataljai, és jól érezték magukat a városban.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára örömtelinek nevezte, hogy „ilyen kaliberű csapat” érkezik Magyarországra. Mint mondta, a Real Madrid látogatása után akár szorosabb kapcsolat is kialakulhat a klub és a székesfehérváriak vagy a szövetség között, ami mind felnőtt szinten, mind az akadémiáknak nagy segítséget jelenthet. Bejelentette, hogy az Alba Fehérvár sportcsarnoka lehet a következő évi utánpótlás-Európa-bajnokság egyik helyszíne, amennyiben a novemberi döntés kedvező lesz.

A szervezők részéről Balogh Tamás elmondta: május eleje óta napi kapcsolatban vannak a Real Madriddal. Jelezte, hogy a szerződés „finomhangolása” van már csak hátra, a véglegesített változatot Florentino Perez klubelnök a napokban fogja szignálni.

A rendezők szerint a spanyol csapat a mérkőzés napján különrepülővel érkezik Budapestre, ahonnan elsőként Felcsútra megy, ahol megtekinti a Pancho Arénát és a Puskás emlékmúzeumot. Székesfehérváron a küldöttség megnézi az október 4-én megnyíló Seuso-kiállítást, majd a 19 órakor kezdődő találkozó után visszarepül Spanyolországba. Kiemelte: a mérkőzésre már az összes VIP-páholyt értékesítették, a jegyekre is nagy érdeklődés mutatkozik, tiszteletjegyek azonban nem lesznek. Az ülőhelyekre ötezer, míg az állóhelyekre háromezer forintba kerülnek majd a jegyek.

A Real Madrid soraiban szerepel több NBA-ban is megfordult játékos: az argentin–olasz Andrés Nocioni, a spanyol Sergio Rodriguez Gomez, valamint a szintén spanyol Rodolfo Fernandez Farres. Rajtuk kívül olyan kosárlabdázók érkeznek még, mint az amerikai Kelvin Creswell Rivers és Marcus Anthony Slaughter, a litván Jonas Maciulis vagy az argentin Facundo Campazzo.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.