Idétlen góllal verték a csehek a hollandokat

Nem megy új kapitányukkal, Guus Hiddinkkel a hollandoknak. A világbajnoki bronzérmes csapat az olaszoktól barátságos meccsen elszenvedett 2–0-s vereség után kedd este Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen is alulmaradt. E tényen az sem változtat, hogy a csehek a hosszabbításban furcsa góllal szerezték meg a 2–1-es győzelmet jelentő gólt.

2014. 09. 09. 21:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csehek kezdték jobban a meccset, s Dockal a 21. percben bombagóllal szerzett vezetést. A külsővel eltalált labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé.

Guus Hiddink felettébb elégedetlen lehetett a látottakkal, mert már a szünet előtt cserélt, a 36. percben Veltman helyett Narsinghot küldte be. Az igazi megoldást persze Robben jelenléte jelentette volna, de ő – fogalmazzunk így – kihagyta az első Eb-selejtezőt.

A második félidő elején nélküle is egyenlítettek a honfitársai: az 55. percben De Vrij ugrotta túl a védőjét.

A hollandok mégis pont nélkül távoztak Prágából, mert a 91. percben furcsa gólhoz segítették a hazaiakat. Nehéz eldönteni, hogy Janmaat haza akarta-e fejelni a labdát, vagy az alapvonalon túlra, mindenesetre a kapufát találta telibe. Pilar köszönte a lehetőséget, s a hálóba passzolta a győzelmet jelentő találatot.

A többi keddi mérkőzés közül kiemelhető a törökök sima, 3–0-s izlandi veresége, valamint az Antonio Contéval magukra találó olaszok norvégiai 2–0-s győzelme.

Európa-bajnoki selejtezők, keddi eredmények
A csoport:
Kazahsztán–Lettország 0–0
Csehország–Hollandia 2–1
Izland–Törökország 3–0

B csoport:
Andorra–Wales 1–2
Bosznia-Hercegovina–Ciprus 1–2

H csoport:
Azerbajdzsán–Bulgária 1–2
Horvátország–Málta 2–0
Norvégia–Olaszország 0–2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.