Így jött össze a világcsúcs a német rangadón

Soha nem volt még annyi szurkoló kézilabda-mérkőzésen, mint a Rhein-Neckar Löwen–Hamburg összecsapáson.

TK
2014. 09. 08. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapatok a sportág népszerűsítése miatt játszott az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának stadionjában, amelyet 44 189 néző látott a helyszínen. A meccset a Rhein-Neckar Löwen nyerte 28–26-ra.

A német kézilabdázás napjára kiírt összecsapás egyik nem titkolt célja az volt, hogy megdöntse a 2011 májusában játszott, AG Köbenhavn – Bjerringbro-Silkeborg dán férfidöntő rekordját, amelyet 36 651-en tekintettek meg a helyszínen, a Bröndby Parkban.

A németországi kézilabdás csúcs 30 925 néző: a 2004. szeptember 12-én rendezett TBV Lemgo – THW Kiel meccset ennyien szurkolták végig Gelsenkirchenben, a Schalke 04 labdarúgócsapatának stadionjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.