Kiesik egy 2020-as lehetséges Eb-rendező

A világbajnok legszívesebben négy évvel később egyedül rendezne kontinensviadalt.

BuL
2014. 09. 03. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdán nyilvánosságra került tervezett megállapodás értelmében a müncheni Allianz Arénával kandidáló németek visszalépnének a versengéstől, így a londoni Wembley Stadionnal pályázó angoloknak nagyobb esélyük lenne arra, hogy ők rendezzék a 2020-as Eb fináléját.

A németek „cserébe” azt kérték a britektől, hogy a 2024-es viadal pályázati szakaszában támogassák őket, amelyet újabb négy évvel később „viszonoznának”.

Arról, hogy melyik 12 ország városában rendezik majd meg a 2020-as „egyedi lebonyolítású” kontinensviadal mérkőzéseit, szeptember 19-én dönt az Európai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága. Az eseményre Magyarország is jelentkezett a Puskás Ferenc Stadionnal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.