Kikapott és kiesett címvédő világbajnokunk

Tavaly az 59 kilós hölgyek között megnyerte a budapesti birkózó-világbajnokságot Sastin Marianna, az idén viszont a megváltozott kategóriákból adódóan 60 kg-ban azonnal kikapott és kiesett a taskenti vb-n.

Deák Zsigmond
2014. 09. 10. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor az áprilisi kontinensviadal balul sikerült a számára, Sastin Marianna és férje, egyben a női birkózó-válogatott szövetségi edzője, Wöller Ákos kijelentette, a Papp László Budapest Sportarénában tavaly ősszel világbajnoki címet szerzett klasszis kihagyja az idei taskenti vb-t. Erre mit láttunk múlt héten a tatai edzőtáborban? Őt, ahogy javában készül. „Olyan jól megy a birkózás, hogy úgy döntöttünk, mégis belevágok” – közölte Sastin, amihez Wöller annyit tett hozzá: „Egészen kiváló formába került az utóbbi időszakban, komoly ellenfeleket vert nagyon magabiztosan, bizonyos dolgokban jobb formában van, mint egy éve, amikor világbajnok lett.”

Ebből túl sok minden nem valósult meg Üzbegisztán fővárosában. Sastin elsőre a pánamerikai bajnok Michelle Fazzarival találkozott, akit fogáskeresés közben ki-kibillentett az egyensúlyából, jött is az intés, majd egy kiléptetés hozta meg az újabb pontot (2–0). A folytatásban szépített a kanadai rivális, sőt, 37 másodperccel a befejezés előtt levitellel megfordította a meccset (2–3). A következő derbijén is vezetett egy perccel a vége előtt 4–2-re Julija Radkevics ellen, de az olimpiai, vb- és Eb-bronzérmes azeri versenyző előbb egyenlített, majd egy csípődobással eldöntötte a derbit. S egyben azt, hogy Sastin kiesett.

Csütörtökön a tavalyi vb- és Eb-harmadik Barka Emese (58 kg) tehet róla, hogy a női birkózóink ne jussanak a szabadfogásúak sorsára, akik érem nélkül tértek haza Taskentből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.