Kopasz lett a tréner a vb-ezüst után

Pánczél Gábor állta a szavát azután, hogy Tóth Krisztián ezüstérmes lett a cseljabinszki cselgáncs-vb-n.

2014. 09. 04. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pánczél Gábor tavaly a Rio de Janeiró-i cselgáncs-világbajnokságon abban állapodott meg Tóth Krisztiánnal (nyitóképünkön), hogy ha tanítványa érmes lesz, akkor választhat az órái közül, pedig bevallottan a szívéhez közel álló, nem éppen olcsó időmérő szerkezetei vannak. S a verseny végén bizony fennállt a veszély, hogy a KSI trénere egy órával szegényebb lesz, mert versenyzője mindössze 19 évesen hatalmas meglepetésre a 90 kg-ban eljutott a bronzmeccsig. Bár ezt elveszítette, az ötödik helyével is válogatottunk legeredményesebbje lett. „Sajnos az orosz Gyeniszov elverte Krisztiánt, jobban örültem volna, ha az órám árán is, de megvan az a bronz” – mondja Pánczél Gábor.

A múlt héten a cseljabinszki vb előtt úgy szólt kettőjük megállapodása, hogy ha a versenyző dobogós lesz, akkor levághatja az edzője haját kopaszra; Pánczél Gábor bevallottan óvatos volt. S nem alaptalanul féltette volna az óráit, mert Tóth Krisztián négy parádés győzelemmel bejutott a döntőbe, a világranglista-vezető grúz Varlam Lipartelianit is legyőzte, s a fináléban is csak a sportág legendája, az olimpiai bajnok görög Iliasz Iliadisz állította meg. A mester pedig állta a szavát, amint arról a Dinó Sporthíradó legutóbbi adásában is megbizonyosodhattunk: immár kopaszon láthattuk őt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.