Leütötte a menyasszonyát, kirúgta a klubja

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Baltimore Ravens azonnali hatállyal felbontotta Ray Rice szerződését, az együttes futója még februárban, Atlantic Cityben leütötte a menyasszonyát egy liftben.

Deák Zsigmond
2014. 09. 09. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves játékost klubja döntését követően az NFL határozatlan időre eltiltotta, így könnyen elképzelhető, hogy véget ér a pályafutása. Ez komoly változás, mert korábban a liga bagatellizálta az ügyet: Rice-ot az ügy kapcsán még júliusban két mérkőzésre tiltották el, hétfőn azonban a TMZ Sports csatorna nyilvánosságra hozta az esetet rögzítő biztonsági felvételeket. Ezeken jól látható, hogy a játékos gyakorlatilag kiütötte menyasszonyát, Janay Palmert, akit ájultan vonszolt ki a liftből. Érdekesség, hogy az eset után körülbelül egy hónappal a pár összeházasodott.

Az ügy hatásaként az NFL illetékesei szigorították a családon belüli erőszakért kiróható büntetések mértékét is. Aki első ízben követ el ilyen bűncselekményt, annak hat mérkőzést kell kihagynia, a visszaesők pedig akár örökös eltiltást is kaphatnak. A 2013-ban Super Bowl-győztes játékosnak még három éve lett volna hátra szerződéséből, idén négymillió dollárt keresett volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.