Mészöly Géza: A kapitánykérdés most nem aktuális

Mészöly Géza most az U20-as válogatottra összpontosít.

Ch. Gáll András
2014. 09. 09. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport keddi száma megpendíti azt a lehetőséget, hogy Mészöly Géza, az U19-es, illetve most már az U20-as válogatott szakvezetője venné át Pintér Attila helyét a nagyválogatott élén akkor, ha „nem megfelelően” indítaná a selejtezősorozatot a nemzeti együttes. Márpedig az északírektől idehaza elszenvedett 2-1-es vereség éppen ez a kategória.

„Pillanatnyilag azzal vagyok elfoglalva, hogy összeállítsak egy koncepciót az U20-as válogatott felkészülésére a jövő évi, május 30. és június 20. között esedékes új-zélandi világbajnokságra – válaszolta megkeresésünkre Mészöly Géza. – A jelentést már elkészítettem a hazai rendezésű U19-es Eb-döntőről, amelyen kivívtuk a vb-szereplés lehetőségét, de nem mutattunk olyan játékot, milyet a közönség elvárt volna tőlünk. Még a szerződésemet sem hosszabbították meg, tehát e pillanatban tényleg nem aktuális számomra a nagyválogatott kapitányi pozíciója; különben is, van kapitányunk, Pintér Attilának hívják.”

Igen, de az életben mindig bekövetkezhetnek váratlan fordulatok, említettük Mészölynek, aki azonban következetesen visszafogott maradt. „Mint minden magyar edzőnek, számomra is az álmok netovábbja a kapitányi poszt, de ismétlem, ez most nem aktuális.”

Most nem, de talán hamarosan? Egy ilyen döntés meghozatalára az elnökségi ülés a megfelelő fórum. Az MLSZ sajtóosztályán azt az információt kaptuk, hogy szeptemberben már volt elnökségi, a következő októberben lesz, de még nincs kitűzve a konkrét időpont. Ha bármikor felvetődhet a kapitánykérdés, akkor annak csak az október 11-ei, bukaresti román–magyar és a 14-ei, tórshavni Feröer-szigetek–Magyarország selejtező után lenne értelme.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.