Michael Schumacher otthon van

254 nappal életveszélyes síbalesete után hazakerült Michael Schumacher, minden idők egyik legnagyobb sportolója.

2014. 09. 09. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 45 éves Formula 1-expilótáról a Bild netes hasábjain látott napvilágot a hír kedd délután, hogy hazaengedték, és már svájci otthonában van, Glandban. Michael Schumacher közvetlen rehabilitációs küzdelme már hetek óta zajlik.

Ismert, az autóversenyző 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a francia Alpokban, Méribel síparadicsomában. Fejsérülései olyan súlyosak voltak, hogy 189 napot töltött kómában.

A sportember szóvivője, Sabine Kehm, akin keresztül kizárólagosan jönnek a hivatalos információk, kijelentette, már otthon zajlik a hétszeres világbajnok rehabilitációja, de hosszú és nehéz út áll előtte.

Kehm megköszönte a lausanne-i kórház teljes egészségügyi csapatának az eddigi helytállását, valamint kérte, mindenki továbbra is tartsa tiszteletben a család magánéletét, ne találgasson Schumacher egészségügyi állapotáról.

A német Bunte magazin nemrég azt írta a lausanne-i rehabilitációs kórházhoz közeli forrásra hivatkozva, hogy „Schumachernek továbbra is egész napos kiemelt felügyeletre van szüksége. Senki sem tudja megmondani, meddig tart, mire visszanyeri mozgása, beszéde és memóriája korábbi állapotát”.

Michael Schumacher pályafutása során összesen 308 futamon vett részt, nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. Csúcstartó a vb-címek mellett a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is.

A Schumacher családhoz megszámlálhatatlan mennyiségű jókívánság érkezett az elmúlt hónapokban levélen és a nagykövetségeken keresztül is – tudósít a Bild.de.

December 29. – Sziklába üti a fejét 11 óra körül, amikor két kijelölt sípálya között bukik Méribelnél. Az ütközés erejétől a sisakja széttörik. A német bajnok 14 éves fiával, Mickkel és barátokkal síelt. Stéphan Chabardes professzor megműti, ezután mesterséges kómában tartják.

December 30. – Állapotát továbbra is kritikusnak minősítik. Vérömlenyt távolítanak el az agyából.

Január 1. – Sabine Kehm menedzser bejelenti, hogy Schumacher állapota stabil, s közli, hogy újabb sajtótájékoztatót csak akkor tartanak, ha valamilyen változás áll be.

Január 3. – Kihallgatják Schumacher fiát és egy barátját, akik szemtanúi voltak a balesetnek.

Január 7. – Működött a fejkamera a pilóta síbalesetekor, és a felvételek használhatók. A feleség, Corinna Schumacher arra kéri a sajtó munkatársait, hogy hagyják el a kórházat, hagyják a családot békén és az orvosokat nyugodtan dolgozni.

Január 29. – Megkezdik a sportoló fokozatos felébresztését, amely menedzsere szerint nagyon sokáig eltarthat.

Április 4. – Menedzsere bejelentette, hogy Schumacher az ébrenlét jeleit mutatja, és pillanatokra már magához tért.

Június 16. – Sabine Kehm bejelentette, hogy a hétszeres Formula 1-világbajnok már nincs kómában, elhagyta a grenoble-i kórházat.

A nyáron öngyilkos lett a Schumi adataival üzérkedő férfi, a volt pilóta felesége pedig pert vesztett azon közzétett fényképek ügyében, amelyek a baleset óta róla készültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.