Mikor olvasunk effélét Liptáktól vagy Rudolftól?

Miralem Pjanic bocsánatot kért a szurkolóktól.

Ch. Gáll András
2014. 09. 10. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pjanic: „I played one of the worst games for Bosnia today. I\'m sorry for the loss and I take full responsibility for it.”
Magyarul: „Életem egyik legpocsékabb meccsét játszottam a bosnyák válogatottban. Bocsánatot kérek a vereségért, és minden felelősséget vállalok.”

Ez a bejegyzés jelent meg kedd éjjel a bosnyák labdarúgó-válogatott, a BHDragons honlapján, a tragikus körülmények között 2–1-re elveszített, Ciprus elleni Európa-bajnoki selejtező után. A 82. percben Muhamed Besic a keresztlécet találta telibe, majd a két perccel a vége előtt az Edin Dzekóval szemben elkövetett szabálytalanság miatt tizenegyest kapott a házigazda, de Miralem Pjanic, a Roma középpályása gyengén gurította a jobb alsó sarokra a labdát, és Antonisz Georgallidesz, a meccs hőse hárított.

Vajon hány hasonló Facebook- vagy Twitter-bejegyzést kellett volna olvasnunk a Magyarország–Észak-Írország-mérkőzés után? Körülbelül annyit, ahányan pályára léptek a magyar válogatott címeres mezében. Rudolf Gergelytől, akinek nem akadt megjegyezhető momentuma. A bajnokságban a gólokat ontó Nikolics Nemanjától, akiről a számítógépes rendszer gyakorlatilag nem jegyzett fel labdaérintést. Lipták Zoltántól, aki nem bírta a meccs „öldöklő” iramát, és tíz perccel a vége előtt görcsöt kapott, feladta a küzdelmet, aki miatt kilenc mezőnyjátékossal küzdöttük végig a hajrát. Balogh Balázstól, aki első válogatottsága alkalmával 90 percen át helyét keresgélve téblábolt a bal oldalon, akiről az volt a benyomásunk, hogy időnként nem tudja, hol van.

Az összes játékost felsorolhatnánk. És Pintér Attila szövetségi kapitányt ugyanúgy, aki olyan felállásban, taktikával küldte pályára „legjobbjainkat”, amilyenben korábban sohasem futballoztak.

Várjuk a jelentkezését annak az olvasónak, aki bármiféle bocsánatkérést olvasott a fent nevezett labdarúgóktól!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.