Platini eltiltaná Ribéryt

Az UEFA elnöke eltiltással sújtaná a francia válogatottságot lemondó Franck Ribéryt.

MNO
2014. 09. 07. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem döntheti el egymaga, hogy játszik-e francia színekben. Ha Didier Deschamps szövetségi kapitány behívja, akkor jönnie kell” – vélekedett a sportdiplomata az UEFA előírására hivatkozva, amely kimondja, hogy a futballistáknak kötelességük a nemzeti együttes rendelkezésére állni, különben klubjukban sem szerepelhetnek néhány mérkőzésen.

„Ennek alapján három meccsre el kellene tiltani a Bayern Münchenből” – tette hozzá Platini. A brazíliai világbajnokságot hátproblémák miatt kihagyó 31 éves Ribéry az idény előtt bejelentette, visszavonul a válogatottságtól és a jövőben csak klubjára koncentrál.

„Ő egy francia játékos, és a 2016-os Európa-bajnokság Franciaországban lesz, nem Lengyelországban. Azt nem hagyhatja ki” – jelentette ki az 1984-ben Eb-aranyérmes Platini.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.