Serena Williams átrobogott a női mezőnyön

Serena Williams összesen hatodszor, sorozatban harmadszor nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyét, s már 18 egyéni Grand Slam-trófeánál jár.

Deák Zsigmond
2014. 09. 08. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A US Open két hete alatt szinte végig meglepetések tarkították a női egyes küzdelmeit, csak a legnagyobb favoritot nem ingatta meg semmi. A címvédő és világelső Serena Williams minden túlzás nélkül átrobogott a mezőnyön, jellemző módon egyetlen játszmát sem vesztett, sőt, egy szetten belül legfeljebb három játékot engedélyezett aktuális riválisának. A döntőben egy és negyedóra alatt végzett a volt világelső, de Grand Slam-tornát még sosem nyert Caroline Wozniackival. A dán szőkeség 2009-ben már döntőzött itt, New Yorkban, akkor Kim Clijsterstől kapott ki. Azóta visszacsúszott kissé, magánéleti gondok is terhelték (szakított a világ egyik legjobb golfozójával, Rory McIlroyjal), ám összeszedte magát. Azért annyira nem, hogy az amerikai sztárt megszorítsa, de beállította eddigi legjobb GS-eredményét.

A kisebbik Williams lány ellen azonban esélye sem volt Wozniackinak, többek között azért, mert csupán négy nyerő ütést tudott bemutatni, Serena 29-ével szemben. A finálé egy és negyedórán át tartott, a két 6:3-as játszma közül az első volt kicsit hosszabb, de szintén egyoldalú. Mindkét fél kihasználta bréklehetőségei felét, a vesztes négyből kettőt, a győztes tízből ötöt

Serena Williams több szempontból is történelmet írt. Összesen hatodszor, sorozatban harmadszor nyert hazája bajnokságán, ahol 21 mérkőzés óta veretlen. Első itteni diadalát tizenöt éve, 1999-ben aratta, most pedig ő lett a második legidősebb GS-győztes a 33 esztendősen 1990-ben Wimbledonban első Martina Navratilova mögött. S éppen őt, valamint a szintén amerikai Chris Evertet érte utol azzal, hogy megszerezte 18. egyéni GS-trófeáját. Az örökranglistát Steffi Graf vezeti 22-vel, úgy érezzük, Serenában van még potenciál, főképp, ha tudjuk, idén ez az első GS-sikere, a többi nagy viadalt valahogy elrontotta. A most látottak alapján rejtély, hogyan.

US Open, női egyes, döntő: S. Williams (amerikai, 1.) – Wozniacki (dán, 10.) 6:3, 6:3.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.