Sike József bronzérmes lett a vb-n

A harmadik helyet szerezte meg Sike József a futócéllövők 50 méteres 40 vegyes számában a granadai sportlövő-világbajnokság csütörtöki napján.

TK
2014. 09. 11. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportoló 392 körrel zárta a 40 lövéses versenyt, két körrel megelőzve a negyedik cseh Miroslav Janust. A második helyezett svéd Emil Martinssontól kettő, a világbajnok lengyel Lukasz Czaplától öt körrel maradt el. „Jót tett a lelkemnek ez a bronzérem, mert a tegnapi 30+30-as verseny nagyon nem sikerült, pedig a felkészülésem kiváló volt, mindent meg tudtam csinálni, amit akartam” – mondta a Kossuth Rádiónak Sike József.

Az olimpia műsorán nem szereplő futócéllövészet csütörtöki versenyében Tasi Tamás 385 körrel 12., Boros László 379-cel 18. lett a 20 fős mezőnyben. A magyar csapat az ötödik helyen zárt.

A nap két olimpiai száma közül a férfiak kisöbű szabadpuskás fekvőszámában lett volna magyar érdekeltség, de Sidi Péter és Szabián Norbert a szerdai selejtezőből nem jutott tovább. A viadalt az ausztrál Warren Potent nyerte meg.

A férfi légpisztolyosoknál, ahol nem volt magyar a mezőnyben, a dél-koreai Dzsin Dzsong Oh győzött.

Eredmények (olimpiai számok):
férfiak, kisöbű szabadpuska:
1. Warren Potent (Ausztrália) 210 kör
2. Daniel Brodmeier (Németország) 208,6
3. Jurij Scserbasevics (Fehéroroszország) 188 férfi

légpisztoly:
1. Dzsin Dzsong Oh (Koreai Köztársaság) 200,3 kör
2. Yusuf Dikec (Törökország) 198
3. Vlagyimir Goncsarov (Oroszország) 178,9

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.