Sima győzelemmel kezdtek a spanyolok

A címvédő spanyol válogatott magabiztos győzelmet aratott a macedón együttes felett az Eb-selejtezők nyitányán.

KG
2014. 09. 08. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyolok góljait Sergio Ramos (tizenegyesből), Francisco Alcacer, Sergio Busquets, David Silva és Pedro Rodriguez szerezték.

Az angolok Danny Welbeck duplájával nyertek a svájciak otthonában, míg Zlatan Ibrahimovicnak nem sikerült győzelemmel ünnepelni 100. válogatottbeli fellépését, ugyanis a svéd csapat 1-1-es döntetlent ért el Ausztriában.

Az orosz válogatott a papírformának megfelelően magabiztosan nyert Liechtenstein csapata ellen. A vendégek komoly segítséget nyújtottak Fabio Capello együttesének, ugyanis az első a második találat is öngól volt.

C csoport:
Luxemburg–Fehéroroszország 1-1 (1-0)
Spanyolország–Macedónia 5-1 (3-1)
Ukrajna–Szlovákia 0-1 (0-1)

E csoport:
San Marino–Litvánia 0-2 (0-2)
Svájc–Anglia 0-2 (0-0)

G csoport:
Oroszország–Liechtenstein 4-0 (1-0)
Ausztria–Svédország 1-1 (1-1)
Montenegró–Moldova 2-0 (1-0)

Ez volt a kezdet, egyben ez a vég: labdarúgó-válogatottunk első Európa-bajnoki selejtezőjén 1-0-s vezetés után 2–1-re kikapott a harmatgyenge északírektől.

 

A vasárnapi eredményeket – köztük a portugálok hazai blamáját – ezen a linken találja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.