Télen lehet a 2022-es foci-vb

A FIFA elképzelése szerint a január–februári vagy a november–decemberi időszakban lehetne megrendezni a világbajnokságot.

KG
2014. 09. 08. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA hétfőn, azt követően hozta nyilvánosságra a terveket, hogy illetékesei egyeztettek a hat kontinentális szövetség, illetve a játékos-szakszervezetek, a klubok és a nemzeti bajnokságok képviselőivel a világ minden részéről.

A két időpont közül valószínűleg a novemberinek van nagyobb esélye, ugyanis a téli olimpiákat hagyományosan februárban rendezik meg, és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke korábban arra kérte Joseph Blattert, a FIFA vezetőjét, hogy a két kiemelkedő sportesemény ne ütközzön.

A munkacsoport második összejövetelére novemberben kerül majd sor, a döntés pedig jövő márciusra várható.
Blatter korábban kijelentette, hogy ésszerűtlen lenne a hagyományos június–júliusi időpont, mivel Katarban akkor a 40 fok fölötti hőmérséklet sem ritka. A svájci sportvezető a novemberi rendezést tartaná ideálisnak, ám ahhoz a kupasorozatok és bajnokságok két hónapos szüneteltetésére volna szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.