Véget ért a Ferrari egy korszaka

Bár az Olasz Nagydíjon is már hasonló bejelentést vártak, szerdán lett biztos.

BuL
2014. 09. 10. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luca di Montezemolót Gianni Agnelli Fiat-elnök 1991-ben nevezte ki a Ferrari élére. Regnálása alatt sikerült a Ferrari Formula–1-es istállónak 1979 óta először elhódítani a világbajnoki címet (2000) és 1983 óta először megnyerni a konstruktőrök világbajnokságát (1999).

Az olasz csapat újabb sikerkorszaka után 2008 óta nem tudott világbajnoki címet nyerni. Akkor a Ferrari a konstruktőrök világbajnokságát hódította el, ám Felipe Massa emlékezetes zárófutamot követően egy ponttal alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben a pilóták versenyében. A Ferrari hatalmas szurkolótábora egyéni világbajnoki címet legutóbb Kimi Räikkönen 2007-es sikere után ünnepelhetett.

Marchionne a Ferrari pocsék monzai szereplése után élesen bírálta Luca di Montezemolót, aki az eltávolításáról szóló híreket ekkor még azzal kommentálta, hogy korai ilyesmiről spekulálni. Marchionne bírálatában célzott arra is, hogy a Ferrari 2014-es F1-es teljesítménye elfogadhatatlan.

„Ez egy éra vége, úgy határoztam, hogy távozom elnöki tisztségemből közel huszonhárom fantasztikus és feledhetetlen év után, azon évek mellett, amelyeket még Enzo Ferrari mellett töltöttem el az 1970-es években. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Ferrari kivételes dolgozóinak a munkájukat – ők biztosították a cég fantasztikus növekedését” – írta közleményében Luca di Montezemolo, majd a szurkolókra is kitért.

„A gondolataim a szurkolóinkkal vannak, akik csodálatos lelkesedéssel buzdítottak bennünket a Scuderia legnehezebb pillanataiban is. A Ferrari a világ legcsodálatosabb vállalata. Nagy megtiszteltetés és előjog volt a vezetőjének lenni, minden erőmet, minden lelkesedésemet ennek a munkának szenteltem. A családom mellett a Ferrari marad a legfontosabb dolog az életemben.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.