Lassan vége a fejetlenségnek a Ferrarinál

Maurizio Arrivabenét nevezték ki a Formula–1-es Ferrari-istálló új csapatfőnökének.

MNO
2014. 11. 24. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz gárdánál mindössze hét hónap után váltottak ismét a poszton, Marco Mattiacci áprilisban vette át az irányítást Stefano Domenicalitól.

A csapat hétfői közleménye szerint Arrivabene az istálló egyik szponzorától, a Philip Morristól érkezik, ahol többek között a marketingért felelt, s szoros kapcsolatot ápolt a csapattal. Arrivabene a Juventus labdarúgócsapat vezető testületének is a tagja.

A Formula–1 legpatinásabb csapata évek óta problémákkal küszködik, s az idei évben 1993 óta nem látott mélypontra süllyedt, mivel 21 év után először zárt futamgyőzelem nélkül egy szezont.

Arrivabene kinevezése csak egy újabb eleme a csapatot érintő komoly változásoknak. Az olaszok múlt héten jelentették be hivatalosan, hogy Fernando Alonsót a következő idénytől a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váltja, s ő lesz Kimi Räikkönen pilótatársa.

Az idei egyéni pontversenyt Alonso a hatodik, Räikkönen pedig a 12. helyen zárta, míg a csapatok között mindössze a negyedik helyet szerezte meg a Ferrari.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.