A határon túli magyar vidékeken népszerűsítik a kézilabdát

Megalakult a Mocsai Lajos szakmai és sporttudományi igazgató által vezetett Nemzeti Kézilabda Akadémia első regionális központja Szegeden.

TK
2015. 01. 23. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet célja az utánpótlás-nevelés, valamint a kézilabdasport népszerűsítése Románia és Szerbia magyarlakta részein. A központ működését helyi partnerként a Tisza Volán SC segíti, felügyeli, szponzorként pedig a kezdeményezés mellé állt Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a szegedi székhelyű KÉSZ-csoport is.

A társaság pénteki közleményében kiemeli: a központ 6-tól 14 éves korig támogatná a tehetséges fiúk és lányok fejlődését, majd ezután sportszakmai életutat nyújtanának akár a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Központban, akár a helyi első osztályú csapatoknál.

Amennyiben az utánpótlás-nevelés szempontjából sikeres lesz a szegedi regionális központ, a későbbiekben országszerte újabb centrumokat fognak létrehozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.