A kínaiak többsége támogatja, hogy Peking legyen a házigazda

A végleges döntést július 31-én hozza meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

MA
2015. 01. 13. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közvélemény-kutatást, amelynek eredményét kedden tették közzé, az Ipsos végezte el még a múlt év elején. A kérdezőbiztosok 2500 ember véleményét kérték ki különböző kínai városokban, Pekingen kívül például Sanghajban és Tiencsinben.

Az összesítés szerint az átlagnál is többen vannak Peking pályázata mellett az egyik „kihelyezett” sportközpontban, Csangcsiakouban, ahol a síversenyeket tartanák: itt 99,5 százalékos a támogatottság. Ugyanakkor magában a fővárosban, amely 2008-ban nyári olimpiának adott otthont, az egyik legalacsonyabb tetszést mérték: a pekingiek 91,8 százaléka szeretné, ha náluk lennének a hét év múlva esedékes havas-jeges ötkarikás játékok.

A döntést, hogy Peking avagy Almati legyen a vendéglátó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 31-én hozza meg Kuala Lumpur-i ülésén. Korábban Oslo, Stockholm, Krakkó és Lviv (Lemberg) is jelentkezett, utóbb azonban mind a négy visszalépett a kandidálástól, így maradt csupán a kínai és a kazah város versenyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.