A nagyképűség átka: verik a világbajnokot

Mindig különlegesség, ha kikap az aktuális sakkvilágbajnok. Magnus Carlsen hétfőn nem először – igaz, nem is sokadszor – járt így.

2015. 01. 12. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wijk aan Zee-ben javában zajlik az újév első szuper sakktornája. A világbajnok Magnus Carlsen – aki ősszel az indiai Viswanathan Ananddal szemben sikerrel védte meg a címét – eddig felejthetőn játszik. Az első két fordulóban remizett a holland Anish Girivel, illetve a Fülöp-szigeteki születésű, immár amerikai színekben versenyző Wesley Sóval, hétfőn aztán már kikapott.

A 24 éves norvég nagymester a lengyel Radoszlaw Wojtaszekkel szemben sötéttel eleve gyanús megnyitást választott, majd folytatva lezser játékvezetését, „linkre” tisztet áldozott be, de ellenfele könnyedén hárította a látszatfenyegetéseket.

Carlsen a kényszerű vezércsere után – sakk szakzsargonnal élve – erőt gyűjtött a feladáshoz, még húzott párat, aztán kezet nyújtott...

Ennél nagyobb bánatunk, hogy idén nem szerepel magyar sakkozó a hollandiai városban zajló viadalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.