Atyaúristen! Ekkora bukás még nem volt a Dakaron!

Egy amatőr felvételen látható a kanadai Matthew Campbell borzalmas bukása.

2015. 01. 13. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balesetek még szombaton történtek a chilei Iquique és a bolíviai Uyuni között, s előbb az argentin Juan Manuel „Pato” Silva szaltóztatta meg a Mercedesét. A helyiek próbáltak segíteni négy kerékre állítani a járművét, amikor kisvártatva érkezett nagy sebességgel Matthew Campbell. A kanadai versenyző elvesztette uralmát az autója felett, hozzávetőleg ötven métert repült a levegőben, a Durango Jimco többször megpördült, a végén pedig még ki is gyulladt. Szinte hihetetlen, hogy Campbell és két társa, az amerikai Luis César Ramírez és a mexikói Nicolás Alberto Ambriz Suárez is élve megúszta a balesetet, és az autójuk a nézők közül sem talált el senkit.

Ahogy a spanyol Marca írja: Bolíviában, Oruro régióban a csendes kis falu, a 2000 fős lakosságú Belén de Andamarca lakói soha nem felejtik el ezt a reggelt...

S Matthew Campbell sem. Az El Martillo Racing csapatának versenyzője tavaly az 52. helyen zárta a Dakar-ralit, de ezzel nem volt elégedett, jobbra számított. Most a 6. szakasz után a 41. helyen állt, de a hetediken a kelleténél jobban nyomta a gázpedált. S nem kizárt, a Dakar-história legnagyobb bukása kötődik a nevéhez; egy ilyen jelenetet talán a legbátrabb kaszkadőrök sem vállalnának be. Az alábbi videofelvételen az előtérben jól látható Silva felborult, 336-os rajtszámú fehér Mercedese is. Campbell és Silva is kiszállt a versenyből – szó szerint –, előbbi esetében persze ezt nem is kellene mondani...

A Marca cikkében a Marca TV felvételén mindkét nagy baleset látható - a fotóra kell kattintani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.