Autóversenyző lett az utolsó magyar király dédunokája

Az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokája egy új-zélandi autóverseny-sorozatban, a Toyota Racing Seriesben állt rajthoz.

MNO
2015. 01. 22. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek eredményeket ért el a korábban magyar színekben is versenyző – Facebook-oldalán angolul és magyarul is kommunikáló – osztrák Ferdinand Habsburg az új-zélandi Toyota Racing Series formaautó-bajnokság ötállomásos sorozatának első etapján. A három futamból álló szezonnyitón először 6., majd utána 3. helyezett lett, a harmadik futamot technikai problémák miatt fel kellett adnia – írja az f1-live.hu.

Az 1,8 literes Toyota FT50 versenyautóval induló Habsburg a sorozat következő állomásán saját bevallása szerint már a győzelemre tör. „Összességében az első futamot sikerként könyvelem el. Jó érzés volt a 11. helyről a 6.-ra feljönni. Természetesen nagyon örülünk a második futamon megszerzett első dobogós helyezésnek, a következő célkitűzésünk pedig egyértelműen a győzelem. Alig várom már, hogy Invercargillban ismét harcba szállhassak érte!” – utalt a versenysorozat következő állomására a királyi sarj.

Ki tudja, egyszer talán még Forma–1-es pilóta is lehet majd a Habsburg fiúból, aki jelenleg a Victory Motor Racing csapatának tagja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.