Babos minden számban kiesett az Australian Openen

Babos Tímea az egyes és a vegyes páros után női párosban is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól.

Deák Zsigmond
2015. 01. 24. 6:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásoknak és a magyar tenisz jelenlegi erejének megfelelően idén is egyetlen honfitársunk, Babos Tímea képviselte a piros-fehér-zöld színeket az Australian Open felnőtt főtábláján, és sajnos ő sem sokáig.

A világranglistán jelenleg 92., 21 éves játékos egyesben kedden kapott ki a cseh Barbora Zahlavova Strycovától, így első melbourne-i győztes meccsére legalább egy évet várni kell. Csütörtökön női párosban a francia Kristina Mladenoviccsal jól kezdett, pénteken vegyes párosban az amerikai Eric Butorac oldalán alulmaradt a tavalyi US Opent megnyert, 1. kiemelt Sania Mirza, Mario Soares indiai, portugál kettős ellen. Szombaton a 13-as pálya második mérkőzésén sem ment szerencsésebben, hiszen újra női párosban a Bethanie Mattek-Sands–Lucie Safarová amerikai, cseh duó megálljt parancsolt a 10. kiemelt „magyaros” egységnek 4:6, 7:6 (7-2), 6:4 arányban.

Maga a mérkőzés hatalmas, majdnem két és félórás küzdelmet hozott, a „mieink” szűk háromnegyed óra alatt vezetést szereztek, a rivális azonban egy rövidítéses szettben egyenlített, majd a döntő játszmát is hozta, kihasználva a második meccslabdát. Bár az ellenfélnél Mattek-Sands idén az indiai Sania Mirzával megnyerte a sydney-i ATP-versenyt, Safarová pedig ugyanezt tavaly tette épp Babossal párban, honfitársunk viszont francia partnerével wimbledoni döntőt vívhatott. S itt ilyen szép poénokra is futott az erejükből a Williams nővérek ellen:

Ezúttal a szerencse a másik oldalra állt. Babos Csaba, Timi edző édesapja a keddi egyesbeli kiesés után azt remélte, lánya nem tér haza győzelem nélkül Ausztráliából. Ez megtörtént, de a február eleji budapesti Fed-kupatornáig javulni kellene.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.