Beszóltak egymásnak a nehézsúlyú csúcsderbi előtt

A WBC nehézsúlyú világbajnoka, Bermane Stiverne és kihívója, Deontay Wilder a szombati meccsre szóban készült.

Deák Zsigmond
2015. 01. 16. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő egy hónapja, december közepén egyeztek meg a menedzsmentek a világszervezetek legpatinásabbja, a WBC legendás zöld övéért szóló találkozóról. A 24-1-1-es mérlegű, haiti származású kanadai címvédő, Bermane Stiverne és a veretlen (32-0) amerikai kihívó, Deontay Wilder a szokásoknak megfelelően megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját, ahol természetesen nem kímélte egymás idegeit.

„Ez egy olyan élmény lesz neked, amiben még nem volt részed. Igazi bokszmérkőzés lesz, én nem kamionsofőr vagyok, vagy egy együtéses csoda. Ez az öv nálam marad. Aki nekem szurkol, nem csalódik majd. Sok ilyet láttam már, mint Wilder, még olyat is, aki nála is többet dumált. Ami Deontay-t illeti egyébként, nem kell aggódni, nem fogom besározni a rekordját. Ezúttal sem fog négy menetnél többet tölteni a ringben. Kemény verést fogsz kapni, szét akarlak csapni, a legrosszabb, amit tehettél, hogy arra ösztökéltél, komolyan vegyelek. A mérkőzés után Deontay Wilder neve kitörlődik a köztudatból\" – nyilatkozta Stiverne.

„Maximálisan készen állok, jobban, mint bármikor ezelőtt. Sok volt a duma, és nem volt megjátszott a dolog, de én nem szórakozom. Emelt fővel merek megjelenni, hiszen készen állok a próbára, akármilyen is lesz. Ez a legizgalmasabb nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés hosszú évek óta, a nehézsúly ébredésének lehetnek majd szemtanúi. Hosszú ideje várok erre a lehetőségre. Sokan persze azt mondják, nem érdemlem meg, hogy itt legyek. Sokan leírnak engem. Köszönöm nekik mindezt, hiszen ezzel még keményebb melóra ösztökélnek. Tudtam, hogy sok munkámba telik majd, hogy megkaparintsam ezt a címet. Ha nyerek, nem akarok kifogásokat hallani, és azt sem, hogy bárki lehúzza Stivernét. Nem akarom, hogy ledegradálják a győzelmem. Hadd legyen ez az én igazi próbatételem, nézzék majd meg, milyen sikerrel veszem. Bermane, sokan állnak melletted, de nem bokszolhat senki helyetted. Csak rosszabbá teheti a helyzetedet, bár ezt már el is érték. Fogalmad sincs egyelőre, kivel is állsz majd szemben a szorítóban. Csak rövid ideig lehettél bajnok, egyszerűen csak egy átutazó vagy azon a trónon\" – mondta Wilder.

A WBC nehézsúlyú övét hosszú éveken keresztül birtokolta Vitalij Klicsko, aztán 2013-as visszavonulásával megürült a trón, amelyre Stiverne ült le Chris Arreola tavaly májusi felülmúlásával. A királykategóriát jelenleg uraló fiatalabb fivér, Volodimir Klicsko a WBO, a WBA és az IBF (no meg a kisebb jelentőségű IBO) világbajnoka, s mivel deklarált célja a címegyesítés, a Stiverne–Wilder-derbi tétje az is, ki küzdhet meg majd napjaink legjobbjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.