Csak az olimpiai bajnok bírt el velünk az Eb-n

A rövidpályás gyorskorcsolyázók hollandiai Európa-bajnokságán férfiváltónk ezüst-, a női bronzérmes lett.

2015. 01. 25. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna számunkra az Eb, hiszen a tavalyi téli olimpián hatodik helyezett női váltónk egyik oszlopos tagja, Keszler Andrea rögtön a nyitó napon, pénteken sípcsonttörést szenvedett. Azóta már meg is műtötték, és azt is „kiharcolta”, hogy vasárnap engedjék ki a jégcsarnokba. Nos, érdemes volt kimennie, mert a váltónk 3000 méteren Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra felállásban is felkapaszkodott a dobogóra, harmadik lett. Ami azért is nagy szó, mert Bácskai és Jászapáti újonc. Amíg a négyes döntőben az első helyért az oroszok és a hollandok viaskodtak – végül előbbiek nyertek –, négyesfogatunk az olaszokkal küzdött a bronzéremért, s ezt nagy hajrával szerezte meg. A célban kevesebb mint egy tizedmásodperc volt a két váltó között.

Az Eb záró száma a férfiváltók 5000 méteres versenye volt, s itt az olimpiáról pechesen lemaradt csapatunkat mindenképpen dobogóra vártuk. A váltónk az idei világkupa-sorozatban már ezüstérmes is volt, s Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összetételben most is a dobogó második fokára állhatott. Az Eb-aranyat az olimpiai bajnok oroszok szerezték meg 7:04.153 perces idővel, Knochék 7:04.492-vel lettek ezüst-, a hollandok 7:04.850-nel bronzérmesek.

Az egyéni összetettben a férfiaknál Knoch a hetedik, Liu Shaolin a nyolcadik, a nőknél Heidum a 17., Jászapáti a 30, helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.