Egészségről és sportról vitáznak az ELTE-n

Az egyetemi sportinfrastruktúráról és egészségpszichológiáról is beszélgetnek majd.

GB
2015. 01. 16. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felsőoktatási sportélet az elmúlt néhány évben komoly fejlődésen ment keresztül, ebben az időszakban több fórumon, különböző felsőoktatási intézmények vendéglátásában tartottak hasonló rendezvényt, ahol kialakulhatott egyfajta szakmai párbeszéd. Ennek a folyamatnak a következő állomása az ELTE-n rendezett konferencia, amely egyúttal az egészséges, aktív életmód támogatása is a felsőoktatási szférán belül – írja közleményében az ELTE.

A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a felsőoktatást kiemelten érintő sport- és egészségfejlesztési kérdésekre és az aktuálisan jellemző hazai, illetve nemzetközi tendenciákra. A konferencia emellett segítséget kíván nyújtani a felsőoktatási sport- és egészségtudatosság folyamatos növeléséhez hazánkban.

A célkitűzések között a felsőoktatási sport szereplői számára tudományos keretek között zajló tapasztalatcsere lehetősége szerepel, valamint a különböző nézőpontok, módszerek megvitatása a felsőoktatás által kínált sportszolgáltatás és egészségfejlesztés kapcsán. A konferencia délelőtti és kora délutáni programja során a sporttudományi kérdések, a délutáni szekcióban egészségtudományi témák kerülnek előtérbe.

A további részletekért keresse fel az ELTE weboldalát.

Regisztrációt követően a részleteket a megadott e-mail címre is megküldjük. Itt regisztrálhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.