Gólcunami Columbusban, no meg egy kamubunyó

Toewsék nyertek az All-Star gálán.

Ch. Gáll András
2015. 01. 26. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több gólcsúcs is megdőlt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hatvanadik All Star gáláján, amelyen az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes Jonathan Toews csapata nyert meg 17-12-re a hazai sztár, a columbusi Nick Foligno együttese ellen.

Ilyen sok, 29 találat még soha nem esett, a régi, 26 gólos rekord a 2001-es mérkőzésen született. 17 gólt még egyetlen győztes csapat sem szerzett, az 1993-as gálán 16-ig jutott a nyertes. A második harmadban 11-szer rezdült a háló, ezt megelőzően egy játékrész alatt maximum 10 gól esett – ez négyszer fordult elő, legutóbb 2009-ben.

John Tavares a hatodik játékos az All Star meccsek történetében, aki négyszer is eredményes volt. Így olyan illusztris társaságba került, mint Wayne Gretzky (1983), Mario Lemieux (1990), Mike Gartner (1991), Vincent Damphousse (1993) és Dany Heatley (2003). Az NHL-pontlistáját jelenleg vezető Jakub Vorácek ezúttal hat pontig jutott (három gól, három gólpassz), ezzel beállította Lemieux 1990-es All Star-rekordját.

A vasárnapi összecsapás legértékesebb játékosának a vesztes csapatban szereplő, hazai kedvenc Ryan Johansent választották, ő két gólt lőtt és két találatot készített elő.

A washingtoni orosz sztár, Alekszandr Ovecskin a gála főszponzorától egy gépkocsit kapott, és a járművet felajánlotta egy Down-kóros gyermekekkel foglalkozó alapítványnak. Ovecskin egyébként egy alkalommal kamuverekedést provokált a saját kapuja előtt, amire nem nagyon volt még példa az amúgy roppant barátságos, bodicsekmentes All-Star meccsek történetében. A két csapat játékosai mosolyogva lökdösték egymást egy darabig, a bírók is vették a lapot, szóval jó hangulatban zajlott a találkozó.

Ez persze nem mindig volt így, az 1951-es ötödik All-Staron az akkori idők két legnagyobb ásza, Maurice Richard (Montreal Canadiens) és Gordie Howe (Detroit Red Wings) komolyan összeverekedett.

NHL ALL-STAR MÉRKŐZÉS
Toews csapata – Foligno csapata 17–12
(4–4, 7–4, 6–4)
G.: Tavares 4, Vorácek 3, Nash, Seguin, F. Forsberg 2-2, Getzlaf, Toews, Suter, Bergeron, ill. R. Johansen, P. Kane, Stamkos 2-2, B. Ryan, Vrbata, Shattenkirk, Giroux, Foligno, Burns

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.