Gyönyörű olasz újonc a magyar Eb-csapatban

Egy női műkorcsolyázónk és egy jégtánckettősünk indul a ma kezdődő Európa-bajnokságon.

2015. 01. 28. 2:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Forgó Kristóf az utolsó hazai edzések egyikén megsérült, a fogorvosnak készülő versenyző utazás helyett a sebészek kezébe került, így csak Tóth Ivett, valamint a Moscheni Carolina, Lukács Ádám jégtánckettős (nyitóképünkön) révén leszünk érdekeltek a már számtalan nagy világversenynek otthont adó Gömbarénában. Mindhárom indulónk újonc a felnőttek között, ami életkoruk alapján persze nem meglepő.

A nők között 16 évesen már kétszeres magyar bajnok Tóth Ivettnek – aki a 2004-ben, Budapesten Eb-győztes Sebestyén Júlia tanítványa – az a célja, hogy beverekedje magát a 38 fős mezőny első 24 helyezettje közé, ami azt jelentené, hogy a kűrjét is bemutathatja. Lukács Ádám és az Olaszországban született, csinos Moscheni Carolina egyaránt 18 éves, a duó a tavalyi junior-vb-n a 14. helyen zárt, a zágrábi juniornagydíjon pedig bronzérmes lett; s a fiatalok elmondásuk szerint igyekeznek a legtöbbet kihozni magukból. Lukácsék edzője sem akárki, az olasz Barbara Fusar-Poli (nyitóképünkön ő is ott van), aki Maurizio Margaglióval 2001-ben világ- és Európa-bajnok volt, a 2002-es Salt Lake City-i olimpián pedig bronzérmes lett.

A Moscheni, Lukács kettős zágrábi kűrje:

Az Európa-bajnokság 350 000 dollár összdíjazású, egyéniben a dobogósok 20 000, 13 000 és 8000 dollárt kapnak, de még a tizenkettedik markát is üti ezer dollár. Párosban és jégtáncban ugyanez a leosztás 30 000, 19 500 és 12 000, a tizenkettedikek pedig 1500 dollárral gazdagodnak.

A kontinensviadal ma a férfiak és a jégtáncosok rövidprogramjával kezdődik, csütörtökön a női rövidprogram és a jégtáncosok kűrje következik, pénteken a párosok rövidprogramjára és a férfiak kűrjére kerül sor. A női kűrt szombaton, a párosok kűrjét és a gálát vasárnap rendezik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.