Győrben Eb-győztessel pótolhatják a világbajnokot

Veronica Kristiansen már januárban a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatába igazolhat.

TK
2015. 01. 13. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eduarda Amorim november végén keresztszalag-szakadást szenvedett, így rá a győriek már aligha számíthatnak ebben a szezonban. A Rába-parti klub a Drammens Tidende értesülése szerint Veronica Kristiansennel, a Glassverket IF balátlövőjével pótolná a klasszis brazilt – írja az NSO.

A 24 éves, 175 cm magas norvég játékos a magyar–horvát rendezésű Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett hazája válogatottjával. Szerződése az év végéig köti a Glassverket IF-hez, amelynek ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy külföldi élcsapat érdeklődik Kristiansen iránt.

„A szóban forgó klub ki akarja vásárolni szerződéséből, amilyen hamar csak tudja” – mondta Anja Lönseth, aki azt nem árulta el, hogy melyik csapatról van szó.

Kristiansen nem lépett pályára a BL mostani szezonjában, így az európai elitsorozatban is a címvédő győriek rendelkezésére állhatna.

A Glassverket a második helyen áll a Larvik mögött a norvég bajnokságban, Kristiansen a 11 mérkőzésen szerzett 58 találatával (egyet lőtt hétméteresből) a góllövőlista 10. helyén áll.

A decemberi Eb-n nyolc mérkőzésen összesen 4 óra 56 percet töltött a pályán, ezzel a negyedik legtöbbet foglalkoztatott norvég mezőnyjátékos volt a tornán, amelyen 46 lövéséből 23 gól született – olvasható a portálon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.