Hegedüs Csaba politikus kihívója a MOB-ban járt

A Magyar Birkózó Szövetség elnöki posztjáért induló Németh Szilárd a Magyar Olimpiai Bizottságba látogatott.

Deák Zsigmond
2015. 01. 21. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) január 30-án tartja tisztújító közgyűlését, ahol az elnökként huszonhárom éve regnáló, versenyzőként az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hegedüs Csaba kihívója Németh Szilárd országgyűlési képviselő lesz. A jövő pénteki választás előtt tíz nappal a fideszes politikus a Magyar Olimpiai Bizottságban (MOB) találkozott az ötkarikás szervezet vezetői közül Borkai Zsolt elnökkel és Szabó Bence főtitkárral, és felvázolta elképzeléseit a sportág megújításáról.

Az elnökjelölt elsődleges feladatának a sportolói és edzői életpályamodell megteremtését tekinti, de programjának a létesítményfejlesztés és a sportág infrastruktúrájának rendbetétele is fontos elemét képezi. A találkozón a programon kívül szó esett a birkózás jövőjéről és a 2016-os riói olimpiai szereplés jelentőségéről is. Borkai Zsolt (aki „civilben\" Győr fideszes polgármestere) biztosította Németh Szilárdot, hogy amennyiben január 30-án győzelmet arat az MBSZ elnökválasztásán, a két szervezet között továbbra is zavartalan lesz az együttműködés, és megerősítette, hogy az előremutató program beleillik a MOB által képviselt értékrendbe is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.