Hétmillió dollárjába került a kevés közönségvoks

Kyrie Irving ennyit bukott az All-Star-szavazáson.

Ch. Gáll András
2015. 01. 27. 16:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kyrie Irving ugyan élete egyik legjobb idényét produkálja a Cleveland Cavaliers csapatában – eddig 20,9 pont, 3,1 lepattanó és 5,2 gólpassz a 22 éves irányító átlaga –, ám úgy néz ki, hogy elesik minimum 7, maximum 10 millió dollártól, amiért a szurkolók nem szavazták be a keleti válogatott kezdő ötösébe a február 15-i, New York-i (Madison Square Garden) All-Star-mérkőzésre.

Irving tavaly meghosszabbított szerződésében – melynek értelmében 90 millió dollárra jogosult – ugyanis az áll, hogy 7-10 millió dollár prémium üti a markát abban az esetben, ha bekerül az All-Star-mérkőzésen valamelyik csapat kezdő ötösébe, vagy őt választják meg az idény MVPO-jének, vagyis a legértékesebb játékosának.

Ez a feltétel azonban most nem teljesült, mert Irvinget (533 873 voks) a közönségszavazáson a washingtoni John Wall (886 368) és az atlantai Kyle Lowry (805 290) is megelőzte, de még a kezdő ötösből ugyancsak kiszorult Dwyane Wade (789 839) is többet kapott nála. Arra pedig szinte semmi esélye nincs, hogy Steph Curry (Golden State),  Anthony Davis (New Orleans) vagy éppen klubtársa, LeBron James elől elhalássza a címet.

Pedig tavaly a spanyolországi vb-n ő volt az MVP

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.