Jansrud győzött a kitzbüheli tejfölben

A férfi alpesi sízők világkupáján a norvég repesztett a leggyorsabban szombaton.

GB
2015. 01. 24. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerével közelebb zárkózott a 23 viadal után vezető osztrák Marcel Hirscherhez. Jansrud mögött a második az olasz Dominik Paris, harmadik pedig a francia Guillermo Fayed lett, s ugyanez a sorrend a szakági vk-ban is.

A lesikló versenyt eredetileg késő délelőtt rendezték volna meg, ám a hatalmas köd miatt a rajtot többször is elhalasztották, míg végül kétórás késéssel – lerövidített pályán – lebonyolíthatták az eseményt.

Eredmények:
1. Kjetil Jansrud (norvég) 58,16 mp
2. Dominik Paris (olasz) 58,18
3. Guillermo Fayed (francia) 58,37

A szakági vk állása 6 verseny után: 1. Jansrud 439 pont, 2. Paris 312, 3. Fayed 270

Az összetett vk állása 23 verseny után (még 14 van hátra): 1. Marcel Hirscher (osztrák) 916 pont, 2. Jansrud 834, 3. Alexis Pinturault (francia) 611

A női mezőnyben magyar először állhatott dobogóra a világkupa-sorozatban. Itt olvashat Miklós Edit fantasztikus sikeréről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.